tirsdag 13. september 2011

Litt husoppdateringer

Mamma og pappa lusket litt rundt mitt nye hus og tittet litt. Og de snakket med min nye nabo som har vokst opp i huset mitt. Det viser seg at huset faktisk er etterisolert, noe det ikke var opplyst om noe sted og eiendomsmegleren viste ikke noe om det når hun ble spurt om det på visningen. Så jeg gikk vel nesten ut ifra at jeg måtte tenke på etterisolering om ikke så alt for lenge. Panelet utvendig er også byttet samtidig som det ble etterisolert. HURRA!

Ellers er det jo også kjempe fint at forelderene mine som er mine "oppussings eksperter" endelig har sett huset innvendig og kommer med noen tanker og ideer. Så nå heller det vel mot at badet inntilvidere skal få stå slik det er. Eller ikke helt. Vasken skal flyttes nærmere hjørnet for å gjøre plass til et dusjkabinett. Og på doen skal det settes opp en liten håndvask. Kan ikke fatte hvorfor det ikke er en vask på doen! Det må man i mine øyne ha i allefall.

Det er også tregulv under alle lagene med belegg i kjøkken, spisestue og stue. Forhåpentligvis er det et gulv som kan bli veldig fint med litt pussing og maling/lakering. Men det vet man jo ikke helt før det over er fjernet.

Nå som kanskje badet er satt på vent inntil videre, kanskje jeg er inne til jul allikevel? Lov å håpe!

En ting som var litt synd er at hagestua ikke er isolert, så den kan ikke brukes om vinteren. Men de hadde funnet igjen dørene som tilhører mellom spisestua og hagestua. De hadde vist fyrt mye til kråka i fjor vinter. Jeg får tenke på om jeg vil beholde og eventuelt isolere hagestua til sommeren igjen, eller ett eller annet.

Ellers var pappa enig med meg i det meste jeg vil gjøre med romdeling og kom i tillegg med noen gode forslag jeg ikke har tenkt over. Gleder meg til å begynne! :D

søndag 11. september 2011

Fersk huseier, planer og drømmer!

Ja, plutselig har jeg kjøpt meg hus. Mitt eget lille sted. Men jeg venter enda på å bli ferdig med papirarbeid og få nøklene. Er en ca 1 måned til jeg står med nøklene i hånda, 15. Oktober nærmere bestemt.

Det er ett gammelt hus fra 1936 som er delvis oppusset i på 70- og 80-tallet. Så noe rusk er det her og der. Men håpe på at jeg slipper for store overraskelser når jeg begynner å pusse opp. Pappa og mamma skal bli gode å ha når jeg pusser opp i allefall, uten dem kunne jeg bare glemt å kjøpe hus selv med dagens huspriser. Huset er også bare ca 200 m fra foreldrene mine, egentlig ganske praktisk!

Det er mye oppussing som skal til den første tiden, nytt bad, nytt kjøkken først og fremst +
nye overflater i 1 etasje. 

Ett par sprekker i grunnmuren må også repareres, men med en god gammel gråsteins mur skal ikke de være for mye hokus pokus har jeg blitt fortalt. Men det gjenstår jo å se!

Utvendig bortsett fra muren får vente til neste år i allefall. Men har nok veldig lyst til å prøve å male huset til sommeren.
Gangen og trappa synes jeg er veldig mørke, og har derfor lyst til å legge på panel i lys grå farge og pusse opp rekkverket og selve trappa. Nytt gulvbelegg ønsker jeg meg også. Under trappa er det bygget et kott, det har jeg mest lyst til å åpne opp for å få følelsen av en litt større entre. Men så er det jo praktisk med et kott også da ;-p
Badet må pusses opp!
Kjøkkenet trenger en total makover egentlig. Så sitter å ser på Finn.no etter ny brukt kjøkkeninnredning
Ønsker meg grå vegger. Så nå leter jeg etter "min" gråfarge
Må stå i stil med stua
Hagestua har jeg forelsket meg helt i! <3
Soverom / stue / treningsrom /gjesterom - Tja, får se hva det blir!
Soverom med utgang til en liten balkong
Fin ganske flat hage og tomt på 1,1 mål
Uteplass med heller




Så dette er da det jeg har å jobbe med fremover! Så jeg kommer nok til å ha nok å gjøre i høst og vinter, selv med nevenyttige foreldre og venner. Jeg kommer nok til å lære ganske mye også. Sitter store deler av dagene nå å søker på oppussing på nettet. Og ser på interiør jeg har lyst på. Går også med noen planer om å lage litt selv, blant annet tv bord, sofabord og muligens akvariebord. 

Det å få mitt lille akvarie på 300 liter inn i huset blir nok også ett spennende prosjekt... Må nok forsterke gulvet litt der det skal stå ja!

Gleder meg stort til å begynne. Mamma og Pappa har ikke vært inne å sett huset mitt enda siden de har vært på hytta. Så blir spennende når de skal se hvor mye jobb jeg har kjøpt meg/dem ;)

Men jeg håper vi kan låne nøkkelen litt før og ta en del mål, i allefall av kjøkkenet, badet og stua. 

Jeg føler jeg går en spennende, morsom, slitsom og travel tid i møte!

The way I see it, if you want the rainbow, you gotta put up with the rain.